Ontdek de Sloveense Rivièra

Zon, zand en zee aan de Sloveense Rivièra

De kust van Slovenië is niet erg lang, welgeteld maar 46 kilometer, maar aan die 46 kilometer vind je de lekkerste stranden, leukste badplaatsjes en mooie havens. De kust wordt ook wel de Sloveense Rivièra genoemd en het is dan ook net zo paradijselijk als de kust van Italië, Spanje en Kroatië. Je kunt er genieten van warme temperaturen, heerlijke stranden en helder water.

Bekijk alle campings

Lees ook: vakantie in Slovenië

Dit zijn de beste reisspecialisten Slovenië

Boeken via een Nederlandse reisorganisatie is wel zo vertrouwd want ze zijn aangesloten bij de ANVR en SGR. Bij Vacanceselect.com vind je 8 goed beoordeelde campings in Slovenië. Bij Vacanaceselect.com vind je verschillende stacaravans en bijzondere huuraccommodaties. Voor het grootste aanbod campings in Slovenië kijk je bij ANWB Camping. Bij de ANWB boek je direct bij de camping zelf. Voor een kampeervakantie Slovenië in een accommodatie of eigen tent kijk je op Suncamp Holidays.

Bezienswaardigheden aan de Rivièra

Aan de Sloveense Rivièra heb je de meest lekkere stranden die absoluut een bezoekje waard zijn. Zo heb je bijvoorbeeld de maanbaai. Een verstopte baai met strand in het Strunjan natuurpark. Het strand wordt overschaduwd door een hoge witte klif en je kunt het strand alleen bereiken te voet. Ook het Portoroz strand is een echte aanrader. Dit strand ligt bij het stadje Portoroz en het is heerlijk uitgestrekt met een mooie blauwe zee. Naast stranden zijn er genoeg stadjes die je moet bezoeken zoals Koper, Ankaran, Piran en Portoroz. Hier vind je mooie kerken, lange boulevards en grote havens. Ook het natuurpark Secovlje Salina is een aanrader.

Hoogtepunten aan de Sloveense Rivièra

  • Bezoek één van de mooie badplaatsen zoals Koper, Ankaran, Piran en Portoroz. Er is hier van alles te zien en te beleven op historisch, cultureel en culinair niveau.
  • Breng een bezoekje aan één van de thermische bronnen. Aan de Sloveense Rivièra zijn veel thermische bronnen, waar je ven helemaal tot rust kunt komen.
  • Wandel door het Secovlje Salina Natuurpark. Hier vind je uitgestrekte zoutvlaktes en een hoge diversiteit van planten en dieren.
  • Bezoek één van de mooie stranden. Er zijn drukbezochte stranden en ook verborgen strandjes die allemaal een bezoekje waard zijn.

Boek aan camping aan de Sloveense Rivièra

Geniet op een camping aan de Sloveense Rivièra van de diversiteit van het mooie Slovenië. Kamperen aan de Sloveense Rivièra is bij uitstek een geschikte plek voor gezinnen die houden van lekker veel zon, maar ook de mogelijkheid om vee te ondernemen. Je kunt er mooie steden ontdekken of wandelen door natuurparken. Aan de Sloveense Rivièra vind je daarnaast de meest heerlijke stranden die niet onderdoen aan die van Spanje, Italië of Kroatië. In de omgeving van de camping kun je wandelen, mountainbiken, kajakken, roeien, zwemmen, vissen of wat dacht je van zwemmen in een thermische bron?

Tip! Kamperen in de Sloveense Alpen