Ontdek de Sloveense Alpen

Sloveense Alpen: ook wel de Julische Alpen

Een ander woord voor de Sloveense Alpen is de Julische Alpen, vernoemd naar de Romeinse heerser Julius Caesar. De Sloveense Alpen bevinden zich op de grens van Slovenië en Italië, waarvan het grootste gedeelte zich op Sloveens gebied bevindt. Er liggen 35 steden in het gebied van de Julische Alpen en er zijn drie mooie bekende watervallen: de Govic, de Savica en de Pericn.

Bekijk alle campings

Lees ook: vakantie in Oost-Slovenië

Dit zijn de beste reisspecialisten Slovenië

Boeken via een Nederlandse reisorganisatie is wel zo vertrouwd want ze zijn aangesloten bij de ANVR en SGR. Bij Vacanceselect.com vind je 8 goed beoordeelde campings in Slovenië. Bij Vacanaceselect.com vind je verschillende stacaravans en bijzondere huuraccommodaties. Voor het grootste aanbod campings in Slovenië kijk je bij ANWB Camping. Bij de ANWB boek je direct bij de camping zelf. Voor een kampeervakantie Slovenië in een accommodatie of eigen tent kijk je op Suncamp Holidays.

Bezienswaardigheden in de Sloveense Alpen

Tijdens een vakantie in de Sloveense Alpen kun je overnachten op een van de mooie campings. Maak een wandeling in het schitterende Bohinj dal, waar ook het gelijknamige diepblauwe meer ligt. Het Meer van Bohinj is omringd door bijna loodrechte wanden, ooit uitgesleten door een gletsjer vanuit de bergen. De rest van het dal is in het voorjaar een bloemenzee en daarom een prachtige plek om doorheen te lopen. Beleef een fijne vakantie in zowel het voorjaar als in de winter! Op zoek naar cultuur? Bezoek dan eens een van de omringende steden.

Hoogtepunten van de Julische Alpen

  • Het meer van Bohinj. Het grootste meer van Slovenië en bekend om de ongerepte natuur.
  • De kleine middeleeuwse stad Radovljica. Ontdek de musea en het uitstekende culinaire aanbod.
  • Ski-resort Kranjska Gora, bekend van de ski World Cup. In de zomer een paradijs voor actieve families. Ontdek de panoramische bergpas Vrsic en de rivier Soca, die hier ontspringt.
  • Het sprookjesachtige Bled meer. Bekend door het kerkje op het eilandje, dit mag je zeker niet missen tijdens de vakantie.
  • De prachtige plaatsen Bovec, Kobarid en Tolmin gelegen in de vallei van de smaragdgroene Soca. De vallei is het centrum van de avontuursporten in Slovenië.

Boek een camping in de Sloveense Alpen

Geniet op een camping in de Sloveense Alpen van de diversiteit van het mooie Slovenië. Kamperen in de Sloveense Alpen is bij uitstek een geschikte plek voor gezinnen die houden van verschillende activiteiten in de natuur. Tijdens jouw verblijf in de bergen van Slovenië kom je ogen tekort om alle fantastische panorama’s in je op te nemen. Houdt je u van idyllische landschappen, thermische bronnen, de Adriatische Zee en een aangenaam klimaat? Dan is een camping in de Julische Alpen echt iets voor jou! In de omgeving van de camping kun je wandelen, mountainbiken, bergbeklimmen, paardrijden, kajakken, roeien, zwemmen, vissen of wat dacht je van een ballontocht over het fantastische landschap?

Tip! Ontdek ook Oost-Slovenië

Blurred map of Europe